12 март 2007 г.

Dr. Stanley's House

Dr. Stanley's House е доста хубав куест, който макар да е на китайски е със сравнително ясна история. А сюжета е за това, че доктор Stanley е в беда в собствената си къща и вие трябва да му помогнете. Докато се опитвате да се отзовете на зова за помощ ще се натъкнете на няколко обрата в историята. Макар играта да е на доста труден за разбиране език това не спъва прогреса, защото загадките от своя страна не са чак толкова трудни, а и практически няма диалози, които да трябва да разбирате.

Интересните гледни точки ви помагат да се ориентирате добре в разчупената като конфигурация къща, а озвучаването допринася за напрегната атмосфера на играта. Недостатък е ниската интерактивност... и езика разбира се.


Играта можете да играете тук.

Решение:

Когато започне играта се намирате пред къщата. Натиснете върху колата в гаража за да се приближите към нея. Вземете дървената пръчка, която е на земята и натиснете жълтата стрелка за да се върнете назад.

Отидете два пъти в дясно и ще видите високо дърво с хартиено самолетче на него. Натиснете върху дървото и използвайте пръчката върху самолета. Щом самолета падне го вземете, натиснете върху него и след това върху лупата, и след като се покаже на екрана натиснете върху него, за да го разгънете. Ще видите написан кода за алармата, който е всеки път е различен.

Върнете се отново пред централния вход, натиснете върху алармата и въведете кода в на панела. Щом го направите входната врата ще се отвори.

Влезте в къщата. В ляво ще видите жълта врата. Влезте в нея (тоалетна) и в ъгъла до тръбата ще видите жълта запалка. Вземете я и излезте.

Тръгнете на дясно, качете се по стълбите докато не стигнете края им и не виждате синьо-зелената врата. Минете през нея и вземете синьо-зеления ключ, който е върху тоалетната хартия.

Слезте обратно по стълбите, върнете се до входната врата и се обърнете, така че да виждате синьо-зелената врата с орнаментите. Използвайте ключа със същия цвят върху нея, за да я отключите и влезте в стаята. Натиснете върху цветето, вземете сивия ключ и излезте от стаята.

Тръгнете два пъти на дясно, за да стигнете коридорчето преди стълбите, където е сивата врата. Отворете я със сивия ключ и влезте в стаята. Следва кратко филмче. Щом сте в стаята натиснете върху възглавницата на леглото. Вземете ключа от там и отворете с него вратата в ляво. Точно зад крановете на ваната е зеления ключ.

Излезте от стаята със сивата врата. Следва кратко филмче.

Качете се едно ниво по стълбите, като така ще виждате зелената врата в ляво. Отключете я със зеления ключ и влезте в стаята. Тръгнете на ляво и запалете свещта със запалката. Вземете парче месо и се върнете в дясно. Натиснете стрелката, която е в дясно от вратата. Следва кратко филмче. Както виждате цялата кухня вземете една чиния и шишето със сос, което се вижда в долния ляв ъгъл на екрана. Натиснете върху чинията и след това върху лупата. Поставете месото в чинията и го залейте със соса.

Излезте през прозореца, който е в дясно. Поставете месото от чинията в паничката на кучето.

Отидете два пъти в дясно, като пред храста, който е близо до входа ще намерите синя статуя.

Влезте отново през входната врата, като ще трябва да въведете отново кода за алармата. Качете се по стълбите, като щом ги изкачите ще видите между етажите розов ключ. Вземете го и отворете с него двойните розови врати, които са надолу по стълбите.

В "розовата стая" в ляво ще се видят чаша и кана. Вземете чашата в инвентара си, натиснете върху нея и след това върху каната, като така ще напълните чашата с вода.

Влезте през вратата в ляво. Вземете синия ключ, който се намира на перваза на прозореца.

Излезте от стаите, качете се по стълбите и отключете синята врата, която е точно срещу стълбището.

Щом се събудите отидете отново в розовата стая. Минете през вратата в ляво, вземете куфарчето от трупа и го разгледайте с лупата, като така ще получите нещата от инвентара си отново.

Качете се отново по стълбите и влезте в синята стая. Приближете се към лавицата с книгата и вземете кафявата книга.

Минете през вратата в ляво, качете се по стълбата и вземете оранжевия ключ, който е до комина.

Върнете се в стаята със синята врата и натиснете стрелката за да отидете в дясно. Натиснете върху плъзгащата се врата и вземете тъмно оранжевия ключ, който е на терасата.

Върнете се вътре, излезте от синята стая и отключете тъмно оранжевата врата, която е точно до синята. Вземете телефонния кабел, който е горе в дясно под крушката.

Излезте от тъмно оранжевата стая и влезте в оранжевата, която е на същия етаж.

Натиснете стрелката, след което излезте на терасата. Натиснете върху главата на стареца, като така ще го вкарате в леглото. Дайте му чаша вода от инвентара си.

Отидете на ляво и влезте през вратата, която е в ляво. Натиснете върху огледалото.

Кодът за панела е на края на дневника, който е в инвентара ви. Поставете статуята от инвентара си на мястото на панела.

Изгасете лампата. На мястото на пъзела-звезда се появяват лъчи светлина. Всеки цвят отговаря на цвят на ключ. Включете осветлението и поставете ключовете по местата им.

Вземете пакета, който е на мястото на пъзела и го дайте на стареца.

Слезте в стаята със сивата врата. Натиснете върху телефона и го свържете с кабела от инвентара си. Натиснете върху бутоните му. Под телефона ще намерите лична карта. Ако нищо не става когато натискате бутоните се върнете при стареца и натиснете върху него. Той ще ви каже да извикате линейка. Върнете се при телефона. Вече трябва да можете да намерите личната карта.

Следва финалното филмче.

~Край~

Няма коментари: